Туристическа агенция за международни пътувания


АНКАРА - КАПАДОКИЯ - ИСТАНБУЛ
АНКАРА - КАПАДОКИЯ - ИСТАНБУЛ
Продължителност
5 дни, 4 нощувки
Дати на тръгване
505.00 лв.
  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
  • Допълнителна информация

1 ден – Отпътуване от България /съответния град/. Пристигане в Анкара. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

2 ден - Закуска. Панорамна обиколка на Анкара с местен екскурзовод - мавзолея на Ататюрк, Анкарската крепост, музея на Антолийските цивилизации. Свободно време. Фото-пауза на второто по големина в света солено езеро "Туз Гьолю", разположено на 905м над морското равнище. Пристигане в Кападокия. Вечеря. По желание - посещение на подземен ресторант с богата фолклорна програма - музика, танци на дервишите и ориенталски танци, турски напитки /неограничено/, ядки. Нощувка.

3 ден - Закуска. Пристигане в подземния град Каймаклъ /един от 36-те/, обитаван през 5 в. пр. Христа и състоящ се от девет етажа, свързани чрез каменни стълбища. В древността в града е имало кухни, столови, конюшни, винарни, водоизточници, складове за маслини. За да се предпазят от враговете си хората търкаляли големи каменни блокове за да запушат изходите /не се препоръчва за хора с клаустрофобия и сърдечни проблеми/. Панорамна обиколка с местен екскурзовод с разглеждане на природниоте феномени в областта Кападокия - долината на фейте "Зелве" в района на Пашабагъ, с причудливите вулканични образования, долината на гълъбите, крепостта "Уч Хисар" и посещение на музея на открито в Гьореме, представляващ голям комплекс от скални църкви от VIII век. Посещение на грънчарите Аванос и градчето Юргюп, известно с производството на бижутерски и кожени изделия, килими и керамика. Вечеря. Нощувка в Кападокия.

4 ден - Закуска. Пристигане в Коня. Разглеждане на мавзолея на Мевляна, основател на Ордена на танцуващите дервиши. Свободно време в центъра на града. Посещение на гроба на Насредин Ходжа в градчето Акшекир. Свободно време. Пристигане в Истанбул. Нощувка.

5 ден - Закуска. Панорамна обиколка на "Древния Константинопол" - Истанбул с местен екскурзовод – църквата “Света София”, Златния рог, Синята джамия и султанския дворец “Топкапъ”, българската църква “Свети Стефан”, Хиподрума. Разходка с кораб по Босфора – панорамна обиколка по пролива с екскурзовод на български език с разглеждане на европейския и азиатския бряг. Свободно време за пазар из най-големия покрит пазар “Капалъ чарши”. Отпътуване за България. Пристигане в съответния град.

- 1 нощувка в Анкара - хотел- 3*;
- 2 нощувки в Кападокия - хотел- 3*;
- 1 нощувки в Истанбул - хотел- 3*;
- 4 закуски; 3 вечери;
- Транспорт – автобус***;
- Водач-представител на фирмата.

- Входните такси за посещаваните обекти;
- Екскурзиите по желание;
- Разходи от личен характер;
- Медицинска застраховка - 5лв.

- Записването става с внасянето на депозит от 100лв в офисите на фирмата или оторизиран представител, с подписването на договор, общи условия на пътуването,
- Настаняването в хотелите е в двойни и тройни стаи, категория - 3*;
- Посещаваните страни са без специфични митнически, санитарно-хигиенни изисквания спрямо българските граждани;
- Краен срок за анулиране на пътуването, при несъбран брой туристи - 7 дни от датата на отпътуване;
- Програмата е предварителна, фирмата си запазва правото на актуализация.

  • Международен паспорт
  • Нотариално заверена декларация, подписана от двамата родители – по образец /за лица под 18 год./

 

 

 

 
© 2017 Danaya Tours. Всички права запазени. Разработен от StartOnline.tk